Dé complete lesmethode

Je hoeft geen andere wiskundemethode meer aan te schaffen. Je kiest binnen Snappet een wiskundemethode met de opbouw en didactiek die het beste past bij jouw school. Daar waar het beter werkt, schrijven de leerlingen de strategie uit in een schrift of krijgt de leerkracht suggesties voor handelend leren. Elke les bestaat uit een uitgebreide en interactieve instructie door de leerkracht op basis van de laatste directe instructiemodellen en didactiek.

image

Lesfasen in Snappet

Elke les heeft een uitgebreide handleiding voor de lesvoorbereiding. De lesopbouw is hier in één oogopslag duidelijk.

Bij elke stap van de instructie en begeleide inoefening wordt inzichtelijk aangegeven wat de (didactische) bedoeling is. Bijvoorbeeld voorkennis activeren, leerlingen zelf handelen in een informele situatie of de formele procedure behandelen.

Ervaar het stap-voor-stap

Elke Snappet les bestaat uit een uitgebreide en interactieve instructie door de leerkracht op basis van de laatste directe instructiemodellen en didactiek.

De leerlingen volgen de instructie op het digibord, werken met concrete materialen en doen tijdens de begeleide inoefening mee op hun eigen device. Al hun antwoorden verschijnen direct op het digibord waarmee interactieve lessen vormgeven en controle van begrip makkelijker en completer is dan ooit.

Ervaar het stap-voor-stap

Na de instructie werken de leerlingen zelfstandig aan een gestructureerde set opgaven die direct aansluiten op de instructie.

Waar gewenst kan een rekenschrift, concrete materialen of werkbladen worden gebruikt. Daarna werken ze adaptief verder aan het lesdoel, waarbij iedere leerling automatisch op zijn eigen niveau wordt uitgedaagd. Met rondes door de klas houdt de leerkracht overzicht en biedt direct hulp waar nodig.

Ervaar het stap-voor-stap

Aan het einde van de instructie bepaalt de leerkracht welke leerlingen verlengde instructie nodig hebben en welke leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen.

In het dashboard staat de extra instructie voor de leerkracht klaar en Snappet geeft op basis van de gegeven antwoorden alvast een suggestie wie hier waarschijnlijk baat bij heeft. De andere leerlingen kunnen zelfstandig op eigen niveau verder werken aan het lesdoel of bijvoorbeeld aan de weektaak.

Ervaar het stap-voor-stap

Aan het einde van iedere les is meteen en zonder nakijkwerk zichtbaar hoe de les is verlopen.

Welke leerlingen het lesdoel al beheersen, wie er groei doormaakt en bij wie interventie nodig is. Snappet toont ook bij welke opgaven de klas veel voortgang maakte en bij welke opgaven nog veel foutjes gemaakt werden. Handig om aan het einde van de les meteen met de klas bespreken.

Ervaar het stap-voor-stap